Meslek Edindirme Merkezi

Meslek Edindirme Merkezi​

Zanzibar’da fakirlik ve açlık seviyesinin yüksek olması sebebiyle çocukların %40’ı çocuk işçi olarak çalışmak zorunda kalıyor. Zorlu çalışma şartları altında çocukların yeterli eğitimi alması imkansız hale gelerek gelecekte yetişkinlerin %41’nin okuma yazma bilmemesine yol açıyor.

Sonuç olarak Zanzibarlı çalışanlar eğitim yetersizliği dolayısıyla zor şartlar ve düşük maaşlar altında çalıştıkları bir döngüye giriyor.

MİSYON VE VİZYON

Assalam’da mesleki gençlik kampları düzenleyerek gelecekte ülkelerinin ekonomisini daha stabil hale getirme potansiyeline sahip gençleri desteklemeyi istiyoruz. 40 yurt odası, 8 derslik, bir kütüphane ve yemekhaneyi barındıran gençlik kampımızda, gençlere daha kaliteli bir eğitim için optimal öğrenme ve yaşama alanını sunuyoruz.

8 farklı mesleki alandaki dersler sayesinde genç öğrenciler ülkenin ekonomisine önemli gelir kaynağı olacak sektörlerde istihdam edilmek üzere bir yılın sonunda Assalam’dan bir dereceyle mezun olacak.

Projenin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere kamplar süresinde üretilen tüm ürünler satışa sunulacak. Ayrıca her yaz iki haftalık uluslararası ve yerel öğrencileri ağırlayacak kamplar düzenlenecek. Bu kamplardan elde edilen gelir de Mesleki Eğitim Merkezini finanse etmeye yardımcı olacak.

MESLEK OKULUNDA VE GENÇLİK KAMPLARINDA VERİLEN DERSLER

  1. Tasarım, Dikiş ve Giyim Teknolojileri
  2. Otel ve Turizm Yönetimi
  3. Marangozluk
  4. Aşçılık
  5. Hayvancılık ve Tarım
  6. Bilgi ve İletişim Teknolojileri
  7. Elektrik ve Boru Tesisatı
  8. Çocuk Gelişimi

1. Tasarım, Dikiş ve Giyim Teknolojileri

Bu mesleki eğitim okulunda giyim ve giyim dışı tekstil ürünlerinin üretimi için el ve makina dikişi, kalıp kullanımı, doğru malzeme ve aletlerin seçimi ve dekorasyon eğitimi verilir.

2. Otel ve Turizm Yönetimi

El dikişi, malzeme, alet, kumaş seçimi ve dikiş makinesi kullanma gibi temel terzilik becerilerini öğreneceksiniz. Ayrıca farklı alet türlerini tanımayı, kullanmayı; aletlerin ve farklı malzemelerin bakımını yapmayı öğreneceksiniz. Dikiş makinesi kullanmayı öğrenerek giysi ve diğer tekstil ürünlerini üretebileceksiniz.

3. Marangozluk

Marangozluk dersimizde; mavi baskı yapımı, kereste ve diğer aletlerin kullanımı, kod yazımı ve duvar, zemin ve merdiven inşası dahil olmak üzere modern marangozluk öğretiliyor. Ayrıca, öğrenciler ahşap ürünleri daha iyi pazarlayabilebilmek için ticaret becerileri ediniyor. Bazı ahşap yapım örnekleri olarak dolap, mobilya, bina iskeleti ve çatı verilebilir.

4. Aşçılık

Bu ders aracılığıyla gençlerin yemek tutkusunu bir mesleğe dönüştürmeyi hedefliyoruz. Aşçılık dersinde öğrencilere yemek yapımı ve servisinde gerekli becerileri edindiriyoruz. Öğrenciler farklı araçlar kullanarak yemek hazırlama, menü dizaynı, yemek pişirme, tabaklama ve servisdeki tüm aşamaları öğreniyor.

5. Hayvancılık ve Tarım

Hayvancılık ve tarım derslerinde öğrecilerimiz tarım ekonomisi, mahsul ve toprak bigisi ve tarım mekaniği üzerine dersler alıyor. Hayvancılık; yiyecek kaynağı olarak kullanılan tavuk, sığır ve süt ineği gibi hayvanlarının çiftlik ıslahı ve yönetimini kapsar. Bu derste, öğrenciler tarımsal bilgi edinmekle birlikte veteriner ilaç kullanımı gibi hayvan bakımında özel yöntemleri öğreniyor. Bu programın dizayn amacı ise tarımsal üretimde kariyer izlemek isteyen öğrencilere gerekli eğitimi sağlamaktır.

6. Bilgi ve İletişim Teknolojileri

Bilgi ve iletişim teknolojileri bilgi, insan kaynakları ve iş merkezlerinin daha etkili yönetimi için teknolojik çalışma pratiklerini kapsar. Bu derste öğrencilere bilgi ve iletişim teknolojileri eğitimini tasarlamak, yönetmek ve değerlendirmek için gerekli teorik ve pratik bilgi sağlanacak. Ayrıca bu ders; bilgisayar programları, yazılımları ve kelime işleme, tablolama, veri tabanları, power pointler ve arama motorları gibi farklı uygulamaları kullanmayı öğretmeyi hedefliyor.

7. Elektrik ve Boru Tesisatı

Elektirikçiler, elektiriksel sistemleri dizayn ve tamir ederek çeşitli teknolojik aletlerde elektirik bakımı ile uğraşır. Bu dersin öğrencileri elektiriğin temel prensipleri, kablo kurulumu, ısıtma ve soğutma sistemleri ve çeşitli elektirik tesisatlarını öğreniyor. Ayrıca, su tesisatlarının kurulumu, tamiri, test edilmesi ve bakımı üzerine çalışıyorlar.

8. Çocuk Gelişimi

Çocuk gelişiminin amacı çocukların hayat boyu öğrenen bireyler olması için gereken duygusal, sosyal ve bilişsel becerileri sağlamak amacıyla stratejiler geliştirmektir. Bu ders ile öğrenciler küçük çocuklarla etkili bir şekilde çalışmaya hazırlanıyor. Bu mesleki eğitim programı çocuk gelişimi ve büyümesi; sağlık, güvenlik ve beslenme; çocuk, aile ve toplum, ve çocuk psikolojisi üzerine dersleri içermektedir.

ÖĞRENCİ OLARAK BAŞVURMA KRİTERLERİ

– Lise 2 ya da 4 Diploması

– Ortaokul ve Lise Diploması (CSEE and ACSEE)

Assalam Community Foundation

Kendi kendine yetebilen bir Afrika yararına çalışan kâr amacı gütmeyen, yeni nesil bir sosyal girişimiz.

ZANZIBAR
Kizimkazi Mkunguni Village, P.O. 312 Zanzibar, Tanzania, Zanzibar, Kizimkazi Mkunguni

+255 776 143 284 (EN-AR-TR)
+255 776 143 281 (SW)
Whatsapp

[email protected]

© Copyright 2019 - Assalam Community Foundation | All Rights Reserved

Assalam Community Foundation

We are a young not-for-profit organization that
works on behalf of a self-sufficient Africa.

ZANZIBAR
Kizimkazi Mkunguni Village, P.O. 312 Zanzibar, Tanzania, Zanzibar, Kizimkazi Mkunguni

+255 776 143 284 (EN-AR-TR)
+255 776 143 281 (SW) 

[email protected]

© Copyright 2019 - Assalam Community Foundation | All Rights Reserved
Weblemek Digital Solutions

Assalam Community Foundation

Typically replies within an hour

I will be back soon

Hey there 👋
How can I help you?
Whatsapp Contact US